Friday, October 3, 2014

Ricinusovo ulje za strije - otklanjanje strija

Imate problema sa strijama? Muči vas kako izgledaju i želite da ih se riješite? Pored raznih krema i losiona koji se mogu naći na tržištu a koji baš i nisu jeftini postoji jedno puno jednostavnije i jeftinije rješenje! Ukoliko vas zanima kako ukloniti strije, onda ste na pravom mjestu! Naravno, riječ je o ricinusovom ulju! Ricinusovo ulje za strije se rijetko koristi, vjerovatno zbog toga što su proizvodi koji se mogu kupiti u apotekama i kozmetičkim radnjama više eksponirani!

Šta su strije?

uklanjanje strija
Strije su ožiljci koji su nastali usljed naglog rastezanja kože! Kako se naše tijelo raste, tako se i koža rasteže. Ukoliko rastezanje kože ne može da prati rast tkiva, tada dolazi do pucanja kože i na mjestu gdje je koža pukla stvara se strija. Strije se najčešće dobijaju u pubertetu kada tijelo naglo krene da se razvija i za vrijeme trudnoće kada dolazi do naglog rasta stomaka. Strijama su više podložne žene nego muškarci. Strije se najčešće nalaze na stražnjici, bedrima, stomaku, grudima i nadlakticama.

Kako spriječiti strije?

Veoma je teško spriječiti razvoj strija! To bi značilo kontrolisanje rasta tkiva koga koža pokriva što je skoro nemoguće! Kako narediti mišiću ili grudima da ne rastu? Ono što se može uraditi jeste da pokušamo koži pomoći da bude elastičnija na taj način joj omogućiti da se više rasteže! Pored krema i preparata koji se mogu kupiti po apotekama i  parfinerijama, redovna upotreba i utrljavanje ricinusovog ulja može bitno da smanji pojavu strija! Ricinusovo ulje za strije se koristi jer ima regenerativna svojstva i dubinski hrani kožu!

Kako ukloniti strije?

Ukoliko su se strije već pojavite, onda je vam moramo reći jednu veliku istinu. Strije je nemoguće ukloniti korištenjem i nanošenjem krema. Pošto su strije ožiljci, njih je nemoguće ukloniti prorodnim putem. Za one dubljeg džepa laserske operacije daju veoma dobre rezultate. Iako se one ne mogu u potpunosti ukloniti, možemo da ih umanjimo! Jedan od najboljih prirodnih načina za ovo je utrljavanje ricinusovog ulja na problematična mjesta. Regenerativna svojstva koje ima ricinusovo ulje za strije ima posljedicu da poboljšava regeneraciju kože i smanjenje strija!

0 komentari:

Post a Comment