Tuesday, October 14, 2014

Ricinusovo ulje za ožiljke

Ricinusovo ulje ima zaista razne upotrebe! Može se koristiti kao laksativ, sredstvo za rast i regeneraciju kose kao i jedno od najboljih prirodnih sredstava za hranjenje i obnavljanje kože, bolji rast obrva i trepavica, itd. Ali da li ste znali da se ovo čudesno ulje može koristiti i kao sredstvo za uklanjanje ožiljaka na licu od akni i bubuljica? Ovo je potpuno prirodno sredstvo koje zaista čini čuda!

Ricinusovo ulje za ožiljke

ricinusovo ulje za oziljke
Svoje ljekovite osobine ricinusovo ulje može da zahvali visokoj koncentraciji ricinoleične kiselini i vitaminu E! Oni su glavni "krivci" zbog koga ricinusovo ulje ima tako dobra regenerativna svojstva!!! Ricinusovo ulje možemo koristiti u svom izvornom obliku a možemo ga kombinovati sa nekim drugim uljem ili nekom drugom supstancom! Kombinacija ricinusovog i maslinovog ulja je odlično sredstvo za čišćenje i regeneraciju kože. Kada se radi o ožiljcima na licu, mislimo na ožiljke koji su nastali kao posljedica akni i bubuljica. Ožiljci mogu da predstavljalju veliki problem za samopouzdanje, pogotovo kod djevojaka. Kako se riješiti ožiljaka? Najjednostavnije je da na problematično mjesto nanesete ricinusovo ulje. Nanijeti ga možete koristeći vatu, tufere ili prste. Lagano utrljajte. Ukoliko morate da izlazite negdje, možete da tako natopljeno mjesto prekrijete flasterom. Rezultate će te primjetiti već kroz nekoliko dana.

Ricinusovo ulje i soda bikarbona - maska za ožiljke

Jedan od recepata koji se često nalazi na internetu za ukljanjanje ožiljaka je kombinacija ricinusovog ulja i sode bikarbone! Smjesa se pravi lako. Nije potrebno da pravite velike količine ove smjese. Zbog toga uzmite samo nekoliko supenih kašika ricinusovog ulja. U njega trebate sipati sodu bikarbonu dok ne dobijete smjesu koja je gusta kao krema za ruke. Ovu smjesu nanesite na problematično mjesto! Rezultati bi se trebali vidjeti veoma brzo!

0 komentari:

Post a Comment