Monday, September 29, 2014

Ricinusovo ulje za zanoktice

O ljekovitim i regenerativnim svojstvima ricinusovog ulja smo već puno puta pisali! Evo još jedne primjene ovog čudesnog dara prirode! Kako se polako bliži zima, većina ljudi će dobiti zanoktice.

Zanoktice

Šta su zapravo zanoktice? Zanoktice predstavljaju napuklu, tj. oštećenu kožu oko noktiju nastalu da li kontaktom kože sa nekim hemikalijama, da li pod uticaj hladnoće i nagle promjene temperature na rukama ili jednostavno fizičkim oštećenjima. Zanoktice mogu da budu bolne bez obzira šta je uzrok njihovog nastajanja. Jedino što je sigurno je to da dolaskom zime broj problema sa zanokticama se naglo povećava!

Kako spriječiti pojavu zanoktica?

ricinusovo ulje za zanoktice
Pojavu zanoktica se u velikoj mjeri može smanjiti ukoliko kožu oko noktiju dodatno hidratizujemo i prihranjujemo! Potrebno je da koža bude što elastičnija i što zdravija tako da se smanji uticaj vanjskih faktora na nju! Naravno, jedan od najboljih načina na koji se zanoktice mogu spriječiti jeste da kožu prihranjujemo ricinusovim uljem. Postupak je isti kao kada koristimo ricinusovo ulje za nokte! Na mjesta na kojima vam se najčešće stvaraju zanoktice, utrljavajte ricinusovo ulje da ga koža upije!

Zanoktice su već tu, šta sad?

Ukoliko već imate zanoktice, ricinusovo ulje će zbog svojih odličnih regenerativnih svojstava veoma ubrzati proces obnavljanja kože oko noktiju i potpuni nestanak zanoktica! Rezultate bi trebali vidjeti već nakon nekoliko dana!

0 komentari:

Post a Comment