Monday, September 29, 2014

Ricinusovo ulje za nokte

Niste zadovoljni svojim noktima? Nokti vam nisu dovoljno jaki i stalno pucaju a već ste isprobali sve moguće kreme i preparate koji se reklamiraju? Postoji veoma jednostavno rješenje za vaše probleme sa noktima!!! Rješenje se zove ricinusovo ulje!

Ricunusovo ulje za nokte

Od davnina je znano kako je ricinusovo ulje veoma ljekovito! Njegova regenerativna svojstva su bila poznata čak i starim Egipćanima! Veoma visok sadražaj ricinoleične kiseline i vitamina E je glavni razlog zbog koga ricinusovo ulje obnavlja kosu, čisti kožu, pospješuje rast kose i trepavica! Način na koji se nanosi ricinusovo ulje je krajnje jednostavan! Prvo dobro operite ruke! Nakon što osušite ruke, na nokte nanesite sloj ricinusovog ulja. Utrljajte ga dobro u nokte.
ricinusovo ulje za nokte
Potrebno je da prođe neko vrijeme dok nokti upiju dio ulja. Dovoljno je da prođe 20-ak minuta. Višak ulja možete da skinete vlažnik peškirom ili papirnim ubrusom. Zbog svoje sposobnosti da uđe u dublje slojeve kože, ricinusovo ulje će vaše nokte dubinski obnoviti! Prve rezultate ćete moći vidjeti već za nekoliko dana a vaši nokti će ponovo biti čvrsti i sjajni!

Maske za nokte

Najjednostavniji način prihrane noktiju je ako se koristi čisto ricinusovo ulje. Postoje razne maske za nokte i u 99% njih osnova je ricinusovo ulje! Obično se radi o kombinaciju ricinusovog ulja sa neki drugim hranjivim uljem kao što je badenovo ili maslinovo ulje!


0 komentari:

Post a Comment