Wednesday, October 1, 2014

Preparati za rast kose - ricinusovo ulje

Na tržištu se nalazi veliki broj preparata za rast kose! Bez obzira da li su to preparati protiv ćelavosti ili preparati za pojačan rast kose svi ovi preparati imaju jednu važnu zajedničku osobinu - svi oni baziraju se na ricinusovom ulju!

Ćelavost

kako riješiti ćelavost ricinusovo ulje
Šta je ćelavost ili gubitak kose? Ćelavost predstavlja slabljenje ili uništenje korjena kose u toj mjeri da je korjen totalno uništen ili toliko oslabljen da vlas koja ide iz njema veoma lako otpada. Kada je korjen u ovom stanju na tom mjestu vlasi veoma brzo i lako ispadaju a to mjesto vidimo kao ogoljeno, tj. ćelavo. Još par činjenica o ćelavosti! Ćelavost je nasljedna. Od ćelavosti obično "boluju" muškarci od 30-te mada se može desiti da i žene imaju problema mada je to dosta rjeđe! Pored genetike, uzrok ćelavosti može biti i stres, trauma ili da je nuspojava uzimanja jakih lijekova.

Kako riješiti ćelavost prirodnim putem

Postoji jednostavno rješenje na pitanje kako riješiti ćelavosti prirodnim putem! Zbog ricinoleične kiseline i vitamina E  kojom je izrazito bogato, ricinusovo ulje ima odlična regenerativna svojstva! Ricinoleična kiselina je glavni krivac za odlične regenerativne osobine ovog magičnog ulja! Zbog ovoga je baš ono kod mnogih ljudi prvi izbor kada se radi o obnavljanju vlasišta i jačanju kose! Ricinusovo ulje ima sposobnost da uđe duboku u kožu i da se dubinski prihrani istovremeno stimulišući sve ćelije koje se nalaze u koži! Rezultati se neće vidjeti preko noći ali je veoma važno istrajati u tome da redovno utrljavate ulje u tjeme! Ukoliko vam vaša "sjajna" glava predstavlja problem, korištenjem ricinusovog ulja, vaš problem će prekriti kosa!

0 komentari:

Post a Comment