Tuesday, September 23, 2014

Čišćenje lica ricinusovim uljem

Možda će vam zvučati čudno ali lice se može čistiti koristeći samo ulje! Ova metoda se zove metoda čišćenja uljem. Ova metoda nije skupa jer ne podrazumjeva korištenje skupih krema, pomada i ostalih modernih čuda kozmetičke industrije! Radi se o mješavini ricinusovog i maslinovog ulja! 

Ricinusovo i maslinovo ulje - kombinacija za čisto lice!


ricinusovo ulje za lice
Ricinusovo ulje zbog visoke koncentracije vitamina E i ricinoleične kiseline je odlično za čišćenje i hranjene kože. Zbog svog specifičnog sastava ono ulazi duboku u kožu tako da je dubinski hrani i čisti! Ricinusovo ulje izvlači sve nečistoće iz kože! Ono je veoma gusto i masno ali njegov efekat na kožu je takav da će je isušiti! Ovo je razlog zbog čega se ono nanosi na kožu u kombinaciji sa maslinovim uljem! Maslinovo ulje hidratizuje kožu i daje joj vlažnost i sjaj! Evo kako da napravite ovu smješu i kako da je koristite!

Čarobni sastojci:

- 5 dl maslinovog ulja
- 5 dl ricinusovog ulja 

Najlakše je da u bočici pomiješate maslinovo i ricinusovo ulje. Mućkajte dok se ne sjedini, ne bi trebalo da traje duže od minut! I to je to maska za čišćenje lica je gotova!

Kako nanositi masku na lice?

Na vatu, tufer ili peškir nanesite malo ulja i utrljajte na lice. Bilo bi dobro da nemate šminku dok ovo radite  ali nemojte se bojati jer će ulje svakako skinuti svu šminku sa lica! Kada se lice u potpunosti natopi uljem, namočite čist peškir u toplu vodu, dobro ga iscijedite i stavite na lice. Ostavite peškir bar 30-ak sekundi na licu. Mokri peškir će pokupiti višak ulja kao i sve nečistoće koje je ulje izvuklo!
Ukoliko možete bar jednom dnevno uradite ovaj postupak i već za nekoliko ćete već vidjeti poboljšanja!

0 komentari:

Post a Comment